Mapping van rubrieken en kenmerken aan Marktplaats

Mapping is het koppelen van de juiste rubrieken en bijbehorende kenmerken aan die Marktplaats.

De mappingtool van Marktfeed helpt je hier grotendeels bij, maar je kunt ook geavanceerde regels bepalen. De uitgebreide rubriekenstructuur zorgt ervoor dat je kwalitatief goede advertenties kunt maken door de juiste kenmerken te gebruiken die bij jouw producten horen. Hierdoor worden je advertenties beter gevonden.

Mapping van rubrieken en kenmerken aan Marktplaats | Marktfeed

 

  • Ga naar ‘Ingelogd als..’ -> ‘Mapping’ -> ‘Rubrieken’.
  • Met het pijltje   links naast de hoofdcategorieën klap je de lijst met subcategorieën uit.
  • Om een rubriek (mapping) toe te voegen klik je op de  aan de rechterkant. Er zullen automatisch suggesties worden getoond op basis van je rubrieknaam.
  • Wanneer de subcategorieën aan dezelfde rubriek gekoppeld moeten worden als de hoofdrubriek, hoef je alleen de hoofdrubriek te koppelen en aan te vinken dat de rubriek ook geldt voor onderliggende (sub) rubrieken.

Na het toevoegen van een rubriek (mapping) kan je ook nog specifieke kenmerken toevoegen; klik hiervoor op ’toon kenmerken’. Soms zijn bepaalde kenmerken verplicht; deze worden in het oranje weergegeven. Ook zie je een driehoek met uitroepteken in de balk van de rubriek om aan te geven dat er verplichte informatie mist.

Bevat je categorie artikelen welke je eigenlijk in verschillende categorieën wilt plaatsen, dan kan dit door regels in te stellen.

Klik hier voor uitleg over het instellen van deze regels.