Wat biedt Marktplaats Admarkt?

 • Toegang tot 7,3 miljoen koopgerichte bezoekers per maand
 • Jouw online advertentie altijd bovenaan de resultatenlijst
 • Je betaalt alleen als er op jouw advertentie geklikt wordt
 • Meer bezoekers naar je webshop met een directe link naar jouw website

Marktplaats Admarkt bied je de mogelijkheid om eenvoudig en doelgericht te adverteren op Marktplaats voor het vergroten van je naamsbekendheid, het verhogen van het aantal bezoekers naar je webshop en het realiseren van directe verkopen.

Met Marktplaats Admarkt adverteer je op de best bekeken plekken van Marktplaats.nl en bereik je een groot publiek. Daarnaast kan je je met je webshop profileren als een vertrouwde verkoper en zelf eenvoudig de advertenties en kosten beheren. Je hebt met Marktplaats Admarkt alles zelf in de hand.

marktplaatszakelijk.nl »

Adverteren op Marktplaats met Marktfeed
Marktfeed is automatiseringspartner van Marktplaats voor alle webshophouders

Beste positie op Marktplaats

Met Marktplaats Admarkt wordt je advertentie altijd getoond bovenaan de resultatenpagina in de Marktplaats rubriek die het beste past bij het jouw productaanbod. Jouw advertentie staat daardoor op de best bekeken posities, en boven de consumentenadvertenties op Marktplaats. Dit geeft jouw webshop grote zichtbaarheid onder het miljoenenpubliek van Marktplaats.

Je kan zelf invloed uitoefenen om de exacte positie van je Admarkt-advertentie te bepalen. Dit kan je gemakkelijk zelf doen door het hoger of lager instellen van de ‘klikprijs’ van je advertentie of te werken aan de populariteit (klikpercentage) van je advertentie ten opzichte van jouw concurrentie. Beide waarden, Klikprijs en Klikpercentage, bepalen de positie van jouw advertentie en tellen even zwaar mee.

Gratis websitelink

Bij het aanmaken van een Admarkt topadvertentie heb je de mogelijkheid gratis een websitelink toe te voegen. De link kan verwijzen naar de homepage van jouw webshop voor het creëren van extra verkeer, of leiden naar de productpagina op jouw webshop voor directe verkoop aan potentiële klanten.

Naast zichtbaarheid van de link in je productadvertentie zelf, wordt deze ook weergegeven bij je advertentie in de zoekresultatenlijst op Marktplaats..

Meer verkopen met kwalitatief sterke advertenties op Marktplaats | Marktfeed
Marktplaats Admarkt top advertentie overzicht | Marktfeed

Je persoonlijke verkoperspagina

Als Marktplaats Admarkt adverteerder heb je standaard een verkoperspagina waar al jouw advertenties op worden weergegeven. Met deze verkoperspagina kan je jouw bedrijf aan je potentiële klanten laten zien en je onderscheiden van je concurrentie.

De verkoperspagina kan je zelf vormgeven door een bedrijfslogo toe te voegen, een goede omschrijving van jouw bedrijf, contactgegevens en beeldmateriaal.

Een Marktplaats-gebruiker komt op jouw verkoperspagina terecht als een gebruiker via één van jouw Admarkt-advertenties wordt geklikt op ‘bekijk alle advertenties’.

Persoonlijke beheeromgeving

Je kan jouw Admarkt-advertenties eenvoudig beheren via jouw persoonlijke beheeromgeving. In deze beheeromgeving kan je 7 dagen per week en 24 uur per dag je advertenties aanpassen, toevoegen of verwijderen. Daarnaast geeft de beheeromgeving je een duidelijk overzicht van de geplaatste advertenties en het resultaat van deze advertenties.

In jouw persoonlijke beheeromgeving kan je onder andere:

 • Het verkeer vanuit Admarkt naar jouw website inzien
 • Onderlinge advertentie resultaten vergelijken
 • Advertenties optimaliseren voor beter resultaat
 • Budgetten aanpassen op basis van resultaat
Marktplaats Admarkt advertentie overzicht | Marktfeed

Tarieven

Marktplaats Admarkt werkt op basis van het CPC (Cost-per-Click) model zonder aanmeld- of abonnementskosten Je bepaalt zelf wat je per klik op jouw advertentie wilt betalen en rekent aan het einde van de maand alleen de kliks af die jouw advertenties ontvangen hebben. Tevens kan je een maximaal te besteden budget ingeven per advertentie, per dag zodat je de kosten altijd zelf in de hand kan houden.

Je betaalt voor een klik

De klikprijs wordt berekend op het moment dat een Marktplaats-bezoeker op een van jouw Admarkt-advertenties klikt. Wat deze kosten bedragen heb je zelf in de hand doordat je bij het aanmaken van een advertentie zelf kan ingeven wat je voor 1 klik op je advertentie wil betalen.

Per advertentie kan je een Cost-per-Click bedrag instellen vanaf € 0,01. De hoogte van de CPC bepaalt mede op welke positie de advertentie wordt getoond. Dit is per advertentie en per categorie verschillend, wij geven je altijd advies over de beste klikprijs voor de advertentie. Over het algemeen geldt: des te hoger de CPC van de advertentie, des te hoger je advertentie in de resultaten zichtbaar is.

Het CPC bedrag kan op elk moment van de dag worden gewijzigd (verhogen of verlagen), afhankelijk van de doelstellingen van je advertentie.

De kosten die in rekening worden gebracht betreffen enkel de daadwerkelijke kliks op je advertentie. Zie een voorbeeldberekening hiernaast.

Voorbeeldberekening CPC:

 1. Je hebt 1 advertentie voor herenschoenen waarvoor u een CPC bedrag heeft ingesteld van €0,05 per klik, daarnaast heb je nog 1 advertentie voor damestassen waarvoor u een CPC bedrag heeft ingesteld van €0,07 per klik
 2. Beide advertenties worden in 1 kalendermaand tijd 200 aangeklikt, je hebt dus in totaal 400 kliks ontvangen
 3. De kosten per advertentie bedragen dan:
  200 * €0,05 = €10,-
  200 * €0,07 = €14,-
 • Je ontvangt over de desbetreffende kalendermaand van Marktplaats Admarkt een factuur van totaal €24,- excl. btw

Voorbeeldberekening Budget:

 1. Je hebt een advertentie online staan met een ingesteld maximaal budget van €50,-
 2. Halverwege de maand heb je het product niet meer op voorraad en besluit u de advertentie te pauzeren, op dat moment is er voor €15,- geklikt op de advertentie.
 3. Na afloop van de maand ontvang je van Marktplaats Admarkt een factuur van totaal €15,-
 4. Vervolgens besluit je de advertentie helemaal te verwijderen omdat het product niet meer leverbaar is of onrendabel is gebleken.
 • Er worden dan geen verdere kosten gemaakt met de advertentie, er kan immers niet meer op geklikt worden, waardoor er ook niks meer in rekening wordt gebracht.

Grip op kosten

Per advertentie kan je een budget in te stellen waarmee je aangeeft welk bedrag je maximaal wilt uitgeven aan de advertentie. Hiermee kan je voorkomen dat je meer geld uitgeeft dan je initieel van plan was.

Om de advertentie te activeren heb je een startbudget van € 50,- nodig, echter je betaalt alleen voor de daadwerkelijke kliks op uw advertentie(s). Wilt u bijvoorbeeld stoppen als er € 13,50 is besteed, dan betaalt je ook alleen maar die € 13,50. Zie de voorbeeldberekening hiernaast.

Ook kan je een daglimiet instellen. Als jouw daglimiet bereikt is verdwijnt je advertentie vanzelf en wordt deze pas de volgende dag opnieuw getoond. Het nadeel van een daglimiet is wel dat een terugkerende bezoeker later op de dag jouw advertentie misschien niet meer kan vinden.

Resultaat indicatie

Wanneer je jouw advertentiebudget instelt, krijgt je een indicatie van de CPC die nodig is om op de eerste pagina van de rubriek te komen en het verwachte resultaat. Zie het voorbeeld hiernaast.

Het plaatsen van de advertentie op de eerste pagina zorgt voor een grotere zichtbaarheid van de advertentie. Wilt je veel verkeer naar jouw webshop dan wordt ook aangeraden om je advertentie hoger te plaatsen.

Welk CPC bedrag gevraagd wordt voor een hoge positie hangt af van verschillende variabelen en verschilt per rubriek (de mate van concurrentie) en per advertentie (de hoogte van de advertentie CTR). Over het algemeen variëren de CPC bedragen van € 0,02 tot € 0,40.

Hier staat een compleet overzicht van rubriek specifieke cpc instellingen.

Verwachte resultaten Marktplaats Admarkt | Marktfeed